Snygg inredning med innerdörrar

Det finns hur många alternativ som helst när det kommer till inredning. Trots att det egentligen inte finns några rätt eller fel kan det kännas svårt att bestämma sig för hur ett rum ska se ut. Det allra viktigaste är att du som bor där trivs och att inredningen visar din stil. Skulle du bo i ett hus med stora rum kan det bli ännu svårare att få ihop en bra inredning. Ett tips är då att dela rummen. Detta kan du bland annat göra med innerdörrar. Men då gäller det först att lista ut vilken typ av innerdörr du vill ha samt hur den ska se ut, alltså design och färg.

Olika typer av innerdörrar

Om du har ett rum, eller område i ditt hem, där du behöver flera dörrar rekommenderas det att du väljer likadana. Det skapar nämligen en finare helhetskänsla jämfört med om du skulle ha flera olika dörrar. Finns det däremot ett rum som sticker ut lite i samma område i huset kan du välja en annorlunda dörr. Varför inte en snygg glasdörr?

Men innan du börjar sätta upp alla dörrar bör du ta en titt i utbudet av innerdörrar för att se vilka du tror kommer passa bäst. Här kommer lite kort om olika typer av dörrar du kan välja mellan:

Skjutdörr

Till de mindre rummen är en skjutdörr ett bra alternativ. Eftersom den skjuts åt sidan tar den inte upp lika mycket plats som andra dörrar.

Innerdörr med glas

Om du har ett hemmakontor kan en dörr med glas vara ett bra alternativ. Det gör det lättare för den inne i kontoret att se ut utan att störas av eventuella ljud. Glasdörrar skapar dessutom ett ljusare och mer öppet hem.

Trädörrar

Om du letar efter en dörr till sovrummet kan en trädörr vara bra. Dessa dämpar nämligen ljudet en aning, vilket är en fördel. De flesta av oss vill nämligen att det ska vara väldigt tyst när vi ska sova. Väljer du däremot en trädörr att ha till badrummet måste den tåla väta.

Pardörrar

Har du stora rum kan en pardörr ge dig en väldigt lyxig känsla. Dessa används främst till vardagsrum eller matsalar. Det öppnar även upp ditt hem en hel del ifall du låter dem stå öppna med rummet som ligger intill.

Välja stil på dörren

Om du har bestämt dig för vilken dörrtyp du vill ha måste du sedan välja typ av handtag, om dörren ska ha mönster samt vilken färg den ska ha. Simpla eller sticka ut? Ska färgen vara annorlunda från väggarna eller inte? Vilka handtag passar bäst?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight