Skapa ett intressant rum med en fondvägg

De flesta väljer att skapa sin inredningsstil med hjälp av möbler och dekorationer. Först målar eller tapetserar de väggarna och hoppar direkt till att inreda rummet. Istället för att endast välja en ”tråkig” färg på väggarna kan du göra rummet mer intressant med en fondvägg. Det är kort förklarat en vägg som har en annan färg jämfört med de andra väggarna. Det behöver dessutom inte bara vara en enkel färg, du kan även välja ett mönster eller ett foto. Det finns flera alternativ hos https://www.familjetapeter.se/ på intressanta och snygga tapeter.

Fototapeter

Skulle en fototapet vara det du vill använda kommer du snabbt inse hur många du har att välja mellan. Det kan göra det svårt att bestämma vilken tapet som kommer passa bäst i rummet. Om du har ett foto som du tycker om och önskar att du kunde använda det som fototapet är även det möjligt. Det finns till exempel nätbutiker där du kan ladda upp ditt foto och sedan förvandlar de bilden till en tapet. Genom att använda en egen bild på väggen kommer rummets utseende att bli ännu mer personligt. Det är nämligen inte alltid lätt att visa vem du är genom inredning och design. En fototapet som visar din favoritplats eller en semesterbild kommer garanterat att ge ditt rum en större personlighet.

Färger som fångar blicken

Vill du inte tapetsera väggen utan istället väljer att måla går det lika bra. För att verkligen få väggen att synas kan du välja en mörkare färg, i alla fall om resten av väggarna har en ljus färg. På så sätt är den omöjlig att missa. Väljer du en ljusgrå färg och resterande väggar är vita kommer det inte vara lika uppenbart att du har en fondvägg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight