Klassiska och moderna fåtöljer

En favoritfåtölj som du har hemma kan vara designad på många olika sätt. Som inredningsintresserad möter man många olika begrepp och svänger sig med minst lika många. Dags att helt enkelt reda ut några av dem när det gäller fåtöljer. Den klassiska fåtöljen har några gemensamma drag men finns ändå i olika stilar. Gemensamt är tygklädsel eller skinnklädsel, tjock stoppning och ibland detaljer som nitar eller band där klädseln möter trä eller i en söm. En öronlappsfåtölj har dessutom hög rygg med stöd på sidorna för ett huvud om man skulle vilja vila en stund. Chesterfield har läderklädsel och knappar och en Howardfåtölj är mjuk, fluffig och har svängda ben med hjul. Mysiga klassiker är lätta att älska! Den moderna fåtöljen kan däremot se ut hur som helst. Ägget är en berömd modern skapelse som ser ut som ett ägg. Metall, betong, plast och gräs har tagit sig in i de fina salongerna och skapat fåtöljer som blivit riktig moderna stilmöbler.

Vad är en skön fåtölj?

Den moderna fåtöljens stilmässigt mest berömda fåtöljer är som moderns konst. Modernismen som stil kom på senare delen av 1800-talet, men i möbelsammanhang var det kanske den senare kubismen vilken inspirerades av Picasso med annorlunda vinklar och raka former som mest påverkade möbeltillverkningen då. Tidigare stilar hade olika drag av mjuka former i sig, som exempelvis Jugend med sin inspiration från växtriket. På 60-talet kom de första riktigt kantiga möblerna och sedan kom 70-80 talets experimentella stil. Vi har sett stålmöbler utan kuddar, fåtöljer av ved och ståltråd. Bambufåtöljen finns i både klassisk och modern tappning. Idag har den moderna fåtöljen blivit synonymt med en bekväm sittplats, ofta med recliner-funktion där fotstödet fälls ut till fotpall och ryggen lutas till viloposition. Det är en riktigt skön fåtölj som känns som förstaklassfåtöljerna i reguljärflygen. Nästa steg i den utvecklingen är liggfåtöljen, den bäddbara fåtöljen som passar bra som extrasäng i den mindre hemmet, och som precis som moderna business och förstaklassplatser i flygen går att fälla helt. Här behöver du bara en kudde och en filt för att få en riktigt god natts sömn.

En favoritfåtölj är miljövänlig

Vill du hitta en riktigt skön möbel till ditt hem, sök efter en fåtölj på http://xn--bddftlj-5wam5o.se/ där utbudet passar alla inredningsstilar och fokus är god kvalitet och hållbarhet. Inredningsintresserade har en hel del tankar om varför det är viktigt att köpa den perfekta fåtöljen som man kommer att trivas med under alla år. För det första tillbringar du en hel del tid i hemmet, och att då ha en skön sittplats gör vardagen lite lyxigare. Med ett avlastningsbord bredvid, med plats för en kopp och ett levande ljus, skapar du en liten stilla oas att återhämta dig i efter arbetet. Köper du en fåtölj du vill behålla och som håller länge sparar du på miljön. Det är tillverkningsprocesser och transporter som är belastar vår miljö mest. Spar du på dessa faktorer kan du unna dig vilken fåtölj som helst bara du älskar den. Miljöklassade material är numera standard hos de flesta tillverkare så det bli enkelt att hitta det bästa för det gröna hållbara hemmet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight