Designa med växter – skapa en grön oas

Växter är något många av oss gärna använder när vi inreder våra hem. De rätta växterna är inte endast någonting som ser fint ut, utan kan även skapa en harmonisk detalj. Ett tips på vad du kan göra är att skapa en liten grön oas inomhus som ger en trevlig känsla oavsett vilken årstid det är.

Det finns inget rätt eller fel sätt om hur du skapar din oas. Så länge du väljer olika gröna växter, stora eller små, och ställer dem alla i ett och samma område. Du kan även välja andra växter. Men tänk på att vissa kräver lite mer omvårdnad jämfört med andra, speciellt på vintern. De kanske behöver vattnas mer eller mindre ofta eller så behöver de mer ljus. Ljus kan du dock skapa med en växtlampa. Vissa behöver endast en växtlampa under de mörkare månaderna, så du kan ställa undan den på sommaren. I alla fall om din oas får tillräckligt med naturligt solljus.

Tips på hur du skapar en inomhus oas

Det finns flera saker du kan göra för att skapa din perfekta oas. Först måste du självklart ha en plats där växterna ska stå. Om du väljer stora växter kan du ställa de på golvet. Men vill du blanda dessa med mindre växter kan du ställa dem på ett litet bord eller bänk. Oasen kommer se som bäst ut ifall du väljer växter i olika höjder och utseenden. Du kan även välja att hänga upp de mindre växterna om så önskas.

Det viktigaste är alltså att du har ett område där du kan skapa din oas. Lika viktigt är det att du väljer olika typer av växter, olika storlekar och inte endast samma sort. Det är även viktigt att du läser på lite om de gröna växter du väljer. Det är nämligen viktigt att du vet hur du tar hand om dem på bästa sätt.

Du som känner att du inte kommer klara att ta hand om dina växter, eller helt enkelt inte spenderar jättemycket tid hemma, kan välja plastväxter. Men välj helst de i högre kvalitet, de har nämligen ett mer äkta utseende.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight