Designa ett barnrum

Om du har barn vet du att ett barnrum kräver både funktionalitet, säkerhet och estetik. Här ska dina barn växa upp i trygghet och vilja leka varje dag. Här ska det utforskas och utvecklas så till den milda grad att dina barn inte kommer att vilja låta dig göra om rummet när de nått vuxen ålder.

Ett barnrum kan inredas lite som du vill men du måste vara noga med säkerheten. Visst kan du köpa designmöbler i olika former även till ett barnrum men du måste vara noga med att kolla vassa kanter, hörn och lösa delar eller föremål. Det görs dock även designmöbler för de små så kika på vad som finns på marknadens stora utbud.

Ordning och reda – går det?

Vad tycker ditt barn om? Vad är hans eller hennes favoritintresse, vem har han eller hon som idol eller vilka färger älskar barnet? Om barnet är tillräckligt stort för att ha egna åsikter om inredning så kan du ta med henne eller honom i planeringen. Smarta lösningar är något annat som verkligen ska tas i beaktning när du inreder ett barnrum. Barn plockar fram saker, de slänger och dänger och ofta slutar det med att allt ligger huller om buller på golvet. Med rätt lösningar kan du få städat och organiserat på ett kick och det lär också ditt barn att hålla ordning och reda i sitt eget rum.

Uppmuntra till lek

Ett barnrum ska utstråla lekfullhet och fantasi. Istället för en vanlig säng kan du göra en slags koja med sänghimmel och klippa ut figurer att hänga på överdraget. Du kan installera en myshörna, ett ritbord, en leksaksgömma eller göra hela rummet till ett sagopalats. Bygg en stor tågbana att leka med tåg på. Låt barnen drömma sig bort innan de ska sova. Måla tillsammans på väggarna så att det blir som de vill ha det. Låt dem vara med och välja färger och motiv. På så sätt finner ni en social samvaro och knyter an till varandra mer och mer.

Tänk på att inget barn uppskattar tråkiga möbler som bara står och ser fina ut, så se till att de fyller en funktion för både dig och dina barn.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight