Design för compact living

Bor du väldigt litet? Då vet du att det är svårt att få plats med allt du behöver. Som tur är finns smart design som låter dig få plats med både arbets-, sov- och matplats på liten yta. Det finns också många lösningar som hjälper dig att förvara saker trots att golvytan är liten. Om du läser vidare kommer du att få lära dig en del om smart design för compact living. Du kommer också få tips på olika designlösningar du kan åstadkomma själv utan att behöva lägga ut så mycket pengar.

Smarta möbler för liten yta

Du kanske tror att du måste gå till de dyra inredningsbutikerna för att få plats med allt hemma genom några smarta designknep. Faktum är att även stora kedjor som Ikea har en del bra möbler och prylar som passar compact living. Investera till exempel i ett fällbord till köket. Med hjälp av ett sådant kan du frigöra golvyta när du inte använder det. Att köpa en loftsäng är också smart. På så sätt behöver inte sängen ta upp värdefull plats på golvet. I utrymmet som bildas under sängen kan du till exempel ordna en liten kontorsplats. Fällstolar som går att hänga upp på väggen är också bra när man bor litet.

Bygg förvaring på höjden

Du kanske funderar på var du ska få plats med alla dina prylar? Det smartaste när man har ett litet utrymme att spela på är att låta väggarna ta den uppgiften. Sätt konsoler och hyllor direkt under taket och placera fina förvaringsboxar på dem. På så sätt tar inte hyllorna plats från rummet. Det är också smart med möbler som har två funktioner. En fotpall som fungerar som en förvaringslåda är ett exempel på det. Det viktigaste när man bor litet är att inte använda sig av allt för stora och tunga möbler som stjäl mycket golvyta. Satsa till exempel på två fåtöljer eller en nätt soffa istället för en jättepjäs.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight