Glöm inte väggarna när du inreder

Det går inte att förneka att placeringen och valet av möbler är en viktig del av att inreda ett rum för att det ska kännas rätt och vara funktionellt. Möbler på egen hand är dock inte tillräckligt för att också skapa rätt stämning i rummet, för att göra det ombonat och hemtrevligt på det sätt som gör att man faktiskt vill tillbringa tid där. För att skapa den känslan är det viktigt att man inte glömmer bort väggarna och allt de kan bidra med – få är väl de som tycker att kala väggar är mysigt och inbjudande.

När det gäller hur man vill använda väggarna sätter bara den egna fantasin och smaken gränserna. Ett effektivt sätt att ge väggarna värme utan att behöva lägga ner mycket tid på dem är till exempel att välja en mönstrad tapet – då kan väggen bli som ett enda stort konstverk.pictures-776248_960_720 (1)

Ett annat, mer klassiskt sätt att ”klä” väggarna är att sätta upp konst. Även här finns dock tusentals olika stilar och variationer. Kanske vill man ha traditionella oljemålningar inramade i tjocka guldramar? Eller minimalistiska posters med motiv av moderna designers? I det förstnämnda fallet får man söka sig till second hand-affärer och auktioner för att hitta tavlor i den stil man söker, vilket kan kräva många timmars efterforskningar, letande och prutande. I det sistnämnda fallet är det betydligt lättare att hitta dekorationer som passar ens väggar – man kan helt enkelt köpa dem online på sidor som Nordicdesigncollective.se, som säljer tavlor och posters från samtida nordiska konstnärer och designers.

Om man vill ha mer personliga motiv på väggarna kan ytterligare ett alternativ för att dekorera en vägg vara att skapa en fotovägg. Det kan man till exempel göra genom att arrangera en mängd inramade fotografier till ett slags kollage på väggen, men beroende på vilken stil man har i inredningen i övrigt kan det också göras på en rad andra sätt. Kanske vill man ha en mer industriell och minimalistisk känsla? I så fall kan man helt enkelt spänna upp en stålvajer längs med väggen, och fästa fotografierna med klädnypor eller stålklämmor på vajern. Återigen är det bara ens egen fantasi som sätter gränserna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight