Designa din trädgård


Trädgården kan antingen ge dig rynkor i pannan och gråa hår eller så är det där du kan hämta kraft och återhämtning. Med lite planering kan du designa en trädgård som du är stolt över. Beroende på hur mycket tid och intresse du har av att underhålla din trädgård efter att du designat den, så kan du lägga in olika typer av växtlighet eller stensättningar.

Det går att göra massor av spännande förändringar i sin trädgård, oavsett storlek. Om man tycker om att påta i trädgården så kan man med fördel jobba med olika typer av planteringar, men det finns även planteringar för den som inte tycker så mycket om själva trädgårdsskötseln. Det finns mängder av tips för att skapa en lättskött trädgård, och man kan även ta hjälp av en expert för att både planera och sätta den nya designen.

Garden with green grass flowers and garden house

Innan man börjar så bör man göra en noggrann planering och även en budget som man gärna tar i lite i överkant med. En bra planering sparar dig tid och pengar, och hjälper dig att anlägga trädgården i rätt ordning. Fokusera på en del åt gången när du gör planeringen. Att kantskära gräsmattan runt omkring alla hinder hjälper dig att minska tiden med trimmern. Intill huset kan du placera en rad med småplattor som gräsklipparen kan rulla över. Rabatter, plattor och gräs bör samlas var för sig, och undvik helst att plantera träd och buskar i gräset. Öppen jord kan med fördel täckas av upp till 10 cm tjockt lager med flis eller barkmull. För att minska jobbet med blommande buskar så kan du se till att plantera friväxande buskar som blommar. Dessa behöver du bara se över och eventuellt klippa var tredje till vart femte år. Är du inte mycket för trädgårdsarbete så bör du se till att få bort alla fruktträd, med undantag för körsbärsträd. Dessa behöver nämligen inte klippas särskilt ofta. Stabila växter som man inte behöver binda upp är ett annat tips för den som vill ha en fin trädgård utan allt för mycket arbete. En klassiker är att du vattnar med vattenspridare. Då kan du nämligen ägna din tid åt någonting annat medan bevattningen sker.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight